“Bilder i marginalen. Nordiska studier i medeltidens konst” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi

Eesti ajalugu menüüdes (tööpealkiri)

Inna Jürjo, Anu Kannike

Ajaloolase Inna Jürjo ja etnoloog Anu Kannikese raamat on rännak läbi Eesti aja- ja kultuuriloo igale rahvale ja ajastule omaste toitumistavade ja -harjumuste kaudu. Söömaajad annavad kindla rütmi inimeste päevale, nädalale ja aastale, nii igapäevaeinetes kui pidusöökides kasutatud toiduainete ja lauakommete korduvad mustrid loovad aga korrapära nii eluringi kui ka ühiskonnaelu kulgu.

Raamatusse on koondatud menüüsid alates keskajast kuni nõukogude aja lõpuni. Vaadeldud on nii avalikke pidusööke kui privaatseid söömaaegu, tuues esile nende mitmekesisust, ordumeistri kostitamisest kuni vaeste supiköögini. Iga peatüki keskpunktiks on üks kindel menüü ning seda illustreerivad ja selgitavad teemaarendused. Iga peatükki saadab ka mõni sellekohane retsept.

Valik menüüdest: Tallinna rae pidusöök 1421. aasta hingedepäeval; Katkuajaks soovitatav menüü, u 1486; Väo heinaliste toitlustamine 1514; Nõiasabati sööming Sinimäel 1619; Vene tsaari külaskäik Tallinna 1714; Suvine menüü pühapäevaks. Esimene eestikeelne kokaraamat, 1781; Soovituslik taimetoidumenüü, 1930. aastad; Sovhoosipere nädalamenüü, 1961; Iraani šahhi ja šahhinna õhtusöögi menüü restoranis Kännu Kukk, 1972; Sportlaste menüü Tallinna olümpiakülas, 1980; Jõgeva söökla “Kosmos” menüü, 1987

Väljaande info:
Autor

Lehekülgi

336

Köide

Kõvakaaneline

Ilmumiskuu

November

Ilmumisaeg